Webshop Videomarketing

“Stop thinking of ‘video marketing’ as this separate entity that is optional for your business. Video is an effective form of communication that needs to be integrated into each and every aspect of your existing marketing efforts” — JAMES WEDMORE

Door steeds meer webshops wordt videomarketing omarmd tegenwoordig. Denk bijvoorbeeld alleen al aan Coolblue die voor elk product een productvideo hebben opgenomen. Maar eigenlijk staat videomarketing nog in de kinderschoenen in Nederland. De kracht van een video op online conversie wordt door velen nog onderschat. Natuurlijk, een video is duurder dan een fotosessie, maar voor veel producten die online worden verkocht kan video rendabel zijn. Wij als VideoBazen helpen webshops met hun videomarketing, van strategie tot content. Van denkwerk tot daadwerkelijk je productvideo’s editen.

Video’s laten maken kost tegenwoordig geen duizenden euro’s, met een relatief klein budget kunnen wij al een heel mooi eindresultaat neerzetten. Creativiteit zit ons inziens in beperkingen.

Waarom kiezen voor VideoBazen.nl voor je YouTube Marketing?

green_circle_checkWij zijn niet duur. Goede online video hoeft niet duur te zijn, helemaal niet als het meer oplevert dan het kost. Wij zorgen voor de juiste video content voor een schappelijke prijs.

green_circle_checkWij hebben een plan. Voordat we beginnen met videomarketing voor jouw webshop hebben we alles uitgewerkt en een helder plan aan de hand van jouw strategie, videomarketing is geen losstaand gegeven, maar een verlengstuk van jouw strategie.

green_circle_checkWij zijn snel. Je hoeft geen weken te wachten voordat we met jouw video’s aan de slag gaan. Online gaat alles snel, wij begrijpen dat. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat wij iedere week een video afleveren.

green_circle_checkWij doen ook de analyse. Als marketing-bureau hebben wij ook de ervaring om alles te kunnen doormeten online, hierdoor kunnen we jou vertellen wat videomarketing heeft opgeleverd. Dit zit bij alles wat we doen inbegrepen.

VIDEOMARKETING: BIJVOORBEELD EEN INTRODUCTIE VAN JE SHOP

“The sheer cost of video production has come down to a point where there are no barriers to entry. Buyers have devices that can play videos with them at all times… [and] are engaging in 100% more information year-over-year before they make a buying decision” — JOE PULIZZI

Wat kost videomarketing?

De kosten voor video zijn afhankelijk van veel factoren, van de locatie tot aan specifieke wensen bijvoorbeeld qua animatie en effecten in een video. Een professionele video met meerdere draaidagen, op meerdere locaties met een groot team en speciale apparatuur kost natuurlijk veel meer dan een simpele productvideo. Dat is een wereld van verschil.

Wij maken veel korte videos voor webshops, dit soort (product)video’s zijn vaak in een uurtje geschoten en geëdit. Daarom kunnen we dit soort video’s vaak relatief goedkoop doen, bijvoorbeeld al voor nog geen €150 per productvideo. Helemaal als we er meerdere moeten maken. Je kan het beste even telefonisch contact opnemen en jullie idee voorstellen zodat wij een prijsindicatie kunnen geven.


WAT ZIT BIJ DE PRIJS INBEGREPEN

1. Research & Orientatie
Een eerste gesprek met jullie als bedrijf, wat zijn jullie kernwaarden, wat is jullie (online) strategie etc. We zullen ook jullie markt onder de loep nemen.

2. Contentkalender / Script
Op basis van alle input zullen we tot een contentkalender en script(s) komen voor jullie webshop. Hierin zullen we ook samen doelen stellen.

3. Filmen
Afhankelijk van de wensen zullen er een of meerdere draaidagen zijn op een of meerdere locaties. Vaak komen we met een filmploeg van twee.

4. Correctieronde
Zodra alle materiaal binnen is zullen we gaan editten, vervolgens wordt er een concept gemaakt, hier kan je vervolgens feedback op geven.

5. Plaatsen en Analyse
We zullen zorgen dat de video’s worden geplaatst en samen met jullie zullen we op termijn het resultaat analyseren op basis van statistieken.

Wist je dat videomarketing ook goed is voor SEO? YouTube-video’s scoren goed in Google en daarnaast is het doorklikpercentage voor video’s hoger dan voor gewone resultaten in Google.

vb-home

BEL MIJ TERUG

Naam

E-mail

Telefoonnummer


ANTWOORD OP AL JE VRAGEN

Laat je gegevens achter en wij bellen je binnen 24 uur terug om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast kunnen we je vaak ook al een indicatie van de prijs geven aan de telefoon. Of je kan natuurlijk ook altijd een mailtje sturen naar info@videobazen.nl.


Meer zien van ons ‘bazenwerk’? Dat kan! Op de homepage/portfolio vind je meerdere voorbeelden van ons werk.